AHLAN BIKUM/ SELAMAT DATANG

Produk Ikhtiar Rawatan Berkaitan Masalah Gangguan Makhluk Halus dan Penyakit Fizikal. Hakikatnya kita berikhtiar dan DIA jua menyembuhkan. Pertanyaan/ Tempahan : Ust Rosdi 016-958 5423/ 018-245 3824; email: terapialbayt@gmail.com.

SABUN AL-BAYT; SABUN BELIREH

Ikhtiar Rawatan Masalah Gangguan Makhluk Halus dan Masalah Kulit Sensitif menggunakan Sabun al-Bayt dan Masalah kebotakan Kecil, Rambut Gugur, Bau badan/ Ketiak menggunakan Sabun Belireh. RM15.00 [Semenanjung] RM16.00 [Sabah/ Sarawak/ Labuan] sahaja seunit.

SABUN RESDUNG SIREH MARIGOLD

Sabun Hand Made; ikhtiar Rawatan Resdung, Kewanitaan, Kelemumur; Ketiak Berbau; Badan Berbau; Masalah Ekzema/ Psoarisis, Insya Allah dengan izinNya jua. RM8.00 sahaja seunit.

KAPSUL BUAH TUNJUK LANGIT; KAPSUL BIJI APRIKOT; KAPSUL MINYAK ZAITON

Buah Tunjuk Langit ikhtiar Rawatan Masalah Kencing manis/ Darah Tinggi/ Buasir Berdarah; Biji Aprikot yang mengandungi Vitamin B17 merawat masalah kanser; dan Minyak Zaiton ikhtiar bagi masalah kolestrol, sembelit, period tidak stabil... Insya Allah.

PRODUK SAFFRON, PIL PERAPAT DAN SPRAY RESDUNG

Saffron adalah herba termahal di dunia dan khasiatnya menakjubkan; Pil Perapat adalah adunan herba-herba tradisional seperti Kacip Fatimah, Manjakani dan Akar Serapat; Spray Resdung adalah gabungan herba-herba pilihan dalam ikhtiar rawatan resdung/ sinus. Insya Allah membantu dengan izinNya jua!

MINYAK ZAITON/ OLIVE OIL

Khasiat Minyak Zaitun Extra Virgin antaranya membantu merawat masalah kolestrol, period tidak stabil, anti kanser, rawatan gangguan membabitkan sihir, dll kesan dengan izinNya. 1 botol RM40.00 sahaja/ 1 peket RM10.00 sahaja [tak termasuk kos pos] Pembayaran ke Maybank; 1646 8700 4480

NATUROPATHY/ HOMOEPATHY

Bagi pengamal homeopathy kami tidak menggunakan perkataan “ubat” kerana homeopathy bukanlah ubat. Lebih sesuai disebut sebagai “remedi” kerana penyediaan remedi homeopathy adalah dari sumber alam semulajadi. Remedi homeopathy boleh dikatakan hampir tidak mempunyai kesan yang bahaya dan tidak ada dos yang boleh menyebabkan keguguran bagi ibu-ibu mengandung atau memberi kesan merbahaya kepada bayi yang dikandung.

NATUROPATHY/ HOMOEPATHY

Penawar Homeopathy digunakan untuk menguatkan ‘Tenaga Hayat’ (Vital Force) supaya dapat melawan penyakit. Dalam sistem perubatan Homeopathy, tumpuan diberi kepada pengembalian keseimbangan Vital Force dan mengembalikannya kepada kekuatan yang optimum. Homeopathy menjangkau jauh sehingga kepada alam rohaniah organisme di dalam rawatan sebarang keadaan sakit atau penyakit. Vital force, sebagaimana yg diistilahkan sebagai ‘Bio-Energy’merupakan kuasa hayat yang menjadi intipati kepada organisme hidup.

NATUROPATHY/ HOMOEPATHY

HOMEOPATHY bersandarkan pada prinsip persamaan; sesuatu yang memberi penyakit juga boleh mengubati penyakit yang sama – iaitu Hukum Kesembuhan Semulajadi. Ia merupakan terapi holistik yang amat berkesan untuk menghilang dan mengikis penyakit yang ada dipelbagai peringkat, iaitu penyakit fikizal, emosional dan mental.

NATUROPATHY/ HOMOEPATHY

Apa yang Dimaksud dengan Naturopati? Doktor naturopati akan menganjurkan pesakitnya untuk melakukan detoksifikasi untuk menghilangkan racun dari dalam tubuh, sebagai ikhtiar/ usaha pencegahan penyakit. Doktor Naturopati juga memberikan perhatian khusus terhadap gaya hidup pesakitnya agar tidak bertentangan dengan prinsip kesihatan seimbang.

RAWATAN AKUPUNTUR

Kaedah ini boleh dikatakan diguna oleh semua masyarakat kuno yang bertamadun awal seperti orang-orang Bunti Afrika, Arab Tigris, Mesir Kuno, India dan China. Namun penghormatan telah diberikan oleh kebanyakan ahli-ahli perubatan kepada China kerana pengalaman jenis ini banyak diguna atau diamalkan oleh rakyat China sejak 4000 tahun yang lampau sehingga hari ini.

:::: Ahlan Bikum ::: Selamat Datang ::: Ke Laman Blog Rasmi SABUN TERAPI ISLAM AL-BAYT [TIB] :::: Syukran dan Terima Kasih :::: Sila isikan Borang Tempahan Online bagi memudahkan Urusan Pengeposan Produk Anda :::: Dealer/ Stokis masih diperlukan .... semua stok always available ...

PENGEPOSAN HARI INI


ALHAMDULILLAH, pengeposan produk [Produk Sabun TIB] hari ini ialah ke :

Ust Jamal as-Sabah : Lahad Datu; EF069958953MY : 014-670 9926 ; stokis TIB
Cik Angkamila: Mentakab : EF069958967MY

PENGEPOSAN HARI INI


ALHAMDULILLAH, pengeposan produk [Produk Sabun TIB dan Buku Mudahnya Berpantang] hari ini ialah ke :

Pn Bibi Hismak : EF147330719MY : 019-847 5573 ; dealer TIB
Pn Rohana : Ajil : EF147330705MY : 019-982 1456 dealer TIB
En Shahrul : Kajang : EF147330461MY
Tn Jupirin : Ranau : EF147330679MY : 019-895 7676 dealer TIB
En Khalif : Cyberjaya : EF147330740MY 

PROMOSI DISEMBER 2013


Pembayaran ke:
Muhamad Rosdi
Maybank
No Akaun : 164 687 004 480

HARGA BIASA RM52.00!!

Cara Penggunaan:
  1. Basuh muka anda dengan menggunakan Sabun resdung terlebih dahulu, buihkan di wajah anda selama 3-5 minit. Kemudian bilas/ basuh dengan air.
  2. Usai penggunaan Sabun Resdung, buihkan plak Sabun Sireh yang bertindak sebagai antiseptik terbaik, basuhkan sekejap dan bilas dengan air.
  3. Akhir sekali, lapkan wajah anda dengan tisu atau tuala bersih.
  4. Dan spraykan wajah anda dengan Spray al-Bayt berkenaan. No No No, jangan dilap, biarkan kering di wajah tuan/ puan/ cik.

Pakej menarik ini diberikan dengan harga RM45.00 sahaja dengan pengeposan FREE. Insya Allah. Cepat sementara stok masih ada. [harga asal ialah RM52.00]

PENGEPOSAN HARI INI


ALHAMDULILLAH, produk TIB diposkan ke:

Ust Bukhari : Seremban : Track Pos : EF127704638MY : 019-650 8503 : dealer TIB
Ust Zed : Shah Alam : Track Pos : EF127704575MY : 019-270 1960 : dealer TIB

PENGEPOSAN HARI INI


ALHAMDULILLAH, pengeposan pada hari ini ialah ke :

Pn Gayah : Bukit Payong : EF127704607MY : Dealer : 019-907 9811
Hajah Saadiah : UKM : EF127903333MY

Tempahan produk boleh dibuat terus dengan Pengurusan TIB dan mana-mana dealer berdekatan anda. Sila rujuk senarai nama pengedar pada link yang diberikan yer. Insya Allah.

EKZEMA DAN GATAL BADAN

Disarankan mereka yang ada masalah ekzema/ psoarisis menggunakan ikhtiar bahan alamiah semulajadi ini sebagai membantu. Kesian melihat anak-anak kecil kemerahan badannya kerana ekzema/ psoarisis. Jadi beralih lah kepada bahan-bahan alamiah semulajadi.

Ana syorkan:
  1. Sabun Marigold: memang terbukti berkesan melegakan masalah ekzema bagi kanak-kanak dan orang dewasa. Ikhtiar pilihan kita. Kesembuhan milikNya jua. Kos RM8.00 sahaja seunit.
  2. Sabun Sireh: memberikan antibakterial yang tinggi pada badan. Insya Allah membantu. Kos RM8.00 sahaja seunit.
  3. Sabun al-Bayt: gabungan bahan semulajadi yang dengan izinNya jua memulihkan masalah kulit sensitif, badan berbau dan seterusnya rawatan gangguan makhluk halus. Ini kerana kadang kala penyakit-penyakit fizikal berpunca dari gangguan makhluk halus juga. Kos RM15.00 sahaja seunit.

Cara guna:
  1. Selang seli penggunaan Sabun al-Bayt/ Sireh/ Marigold.
  2. Sebelum tidor ambek buih Sabun Marigold dan sapukan pd tempat yang ada masalah ekzema, jangan dibilas, memang akan melegakan dan lihatlah nanti kesannya pada anak-anak berkenaan.

TESTIMONI: badan Gatal dan Sabun al-Bayt


AlhamduLILLAH diizinkan oleh ALLAH azzawajalla untuk kita menghirup nafas lagi pada hari ini, rebutlah peluang memohon ampun kepada ALLAH AZZAWAJALLA supaya kita menjadi hamba ALLAH AZZAWAJALLA yang sentiasa mengenal erti apa itu hamba? Dari blog sahabat: http://mualijakmal.blogspot.com/2013/12/kes-gatal2-dan-sabun-al-bayt.html


'Ala kulli hal,
apa yang bakal saya cerita ini bukanlah bertujuan untuk takabbur atau apa-apa pun. Ianya cuma sekadar perkongsian untuk kita melihat bahawasanya ALLAH itu Maha PenyemBuh.

ketika sang fakir baru sahaja balik daripada seremban untuk mengambil stok minyak zaitun dan madu. sang fakir didatangi seorang suami mengadu bahawa isterinya telah di ’sembur pontianak’ kata orang tua-tua dulu.haishhh. saya cuma senyum dan kata benarkan saya mandi dan solat sebentar,bawaklah si isteri ke rumah saya.

Selepas solat sang fakir pun mulakan sesi terapi, sang fakir tanya apa masalahnya? dia kaya setelah keluar dari tandas rumahnya, telinga dia telah berdesing dengan begitu kuat dan terus pening kepala dan gatal2 badannya.

Sang fakir hanya diam tidak mahu memberi apa-apa komen. setelah itu, sang fakir cuma bagi tahu mungkin puan akan ada darah tinggi nanti dan darah di dalam badan tak stabil.

takkan lah akmal, takkan tiba-tiba sahaja berlaku pulak. ok baiklah.

saya mulakan sesi ruqyah dan diakhiri dengan perkataan ukhruj ya ’aduwaALLAH... keluar dengan izin ALLAH.

saya guna teknik gantung tangan didapati memang ada gangguan. tetapi sang fakir tak ckp banyak, cuma tanya kau nak keluar ke tak nak? dia nak keluar dan sang fakir arahkan keluar melalui kaki kiri dan disertai dengan tarikan oleh sang fakir denganIZIN ALLAH AZZAWAJALLA.

ALHAMDULILLAH, gatal2 dan kemerah-merahan pada kulit puan tersebut telah hilang sikit demi sedikit. Lalu, sang fakir suruhlah mandi dengan sabun al bayt baik untuk kulit dan gangguan. ALHAMDULILLAH, DENGAN IZIN ALLAH, ALLAH TELAH MENYEMBUHKAN puan tersebut.

apa yang sang fakir pesan kalau nak masuk tandas tutup kepala dan keluar rumah pun tutup kepala. sapa yang faham dia akan faham apa yang sang fakir maksudkan ini.

DENGAN BACAAN KALAM ALLAH ITU, ALLAH telah menyembuhkan hambanya. Boleh berhubung dengan : Ust Akmal, Tel : 013-442 1597, Felda Titi, Seremban, N. Sembilan

PENGEPOSAN HARI INI

Pengeposan pada hari ini ialah ke :

Haji Zahari : ef127903355my
Pn Siti Nurbaya : ef127903320my
Ust Zed : ef127903381my

PENGEPOSAN HARI INI





ALHAMDULILLAH, track pos pada hari ini ialah ke :


Puan Norizan : K. Terengganu : EF127903713MY : 013-980 6345 [dealer TIB]
Pn Gayah : Bukit Payong : EF127903744MY : 019-907 9811 [dealer TIB]
Pn Asmawati : Kuantan : EF127903775MY

PEMAKLUMAN


Adalah dimaklumkan bahawa hosting web TIB mengalami masalah kegagalan berfungsi buat sementara waktu, maka sesiapa yang berhajat nak access web TIB, sila gunakan pautan http://terapialbayt.blogspot.com

Kesulitan amatlah dikesali. Uhuk Uhuk

3 HARI SAHAJA LAGI PROMOSI FREE POS


Insya Allah promosi Free Pos akan berakhir pada 30 Nov 2013. Pembayaran selewat-lewatnya pada jam 10 malam pada 30 Nov masih boleh diterima Insya Allah.

Order dengan menggunakan SMS/ Waksap/ Borang Tempahan Online
SMS : 016-958 5423 / 018-245 3824

-------------------------------------------------------------

Promosi bulan Nov ini ialah pengeposan FREE kepada semua buyers [orang awam/ Dealers/ Stockist] di Malaysia, dengan syarat-syarat di bawah insya Allah.
  1. Semua Produk Sabun jenama al-Bayt (Sabun al-Bayt, Belireh, Ros Bidara, Sabun Nuur Aura al-Bayt); 5 buku ke atas, Free pos [boleh campur]
  2. Semua Produk Sabun Sireh/ Marigold/ Resdung/ Sabun Lava; 10 buku ke atas, Free pos. [boleh campur]
  3. Spray Syifa' Resdung al-Bayt, Free pos dengan pembelian 3 botol ke atas.
Manakala produk lain seperti buku-buku, aroma terapi, habbatus saudak, minyak zaiton, masih dikenakan kos pos.

Sila hubungi Pengurusan TIB, Ust Rosdi 016-958 5423 [Whats App/ Line/ We Chat/ SMS] bahkan boleh emailkan ke terapialbayt@gmail.com, pembelian dengan mengisi borang tempahan online digalakkan bagi memudahkan ana mengesan alamat penghantaran dengan mudah.

PENGEPOSAN HARI INI


ALHAMDULILLAH, berjaya poskan dua oder arini :
  1. EF127903687MY : Cik Angkamila : Mentakab
  2. EF127903656MY : Pn Nurul Aiman : Alor Setar

PENGEPOSAN HARI INI


ALHAMDULILLAH, berjaya poskan produk hari ini ke:

En Nur Karim : Sibu : EF127903280MY
Pn. Mismah : Shah Alam : EF127903316MY

FREE POS SEPANJANG NOVEMBER INI


Bagi semua dealer dan stokis serta pembeli/ pengguna rebutlah peluang dalam order Produk TIB ini Insya Allah.

Promosi bulan Nov ini ialah pengeposan FREE kepada semua buyers [orang awam/ Dealers/ Stockist] di Malaysia, dengan syarat-syarat di bawah insya Allah.
  1. Semua Produk Sabun jenama al-Bayt (Sabun al-Bayt, Belireh, Ros Bidara, Sabun Nuur Aura al-Bayt); 5 buku ke atas, Free pos [boleh campur]
  2. Semua Produk Sabun Sireh/ Marigold/ Resdung/ Sabun Lava; 10 buku ke atas, Free pos. [boleh campur]
  3. Spray Syifa' Resdung al-Bayt, Free pos dengan pembelian 3 botol ke atas.
Manakala produk lain seperti buku-buku, aroma terapi, habbatus saudak, minyak zaiton, masih dikenakan kos pos.

Sila hubungi Pengurusan TIB, Ust Rosdi 016-958 5423 [Whats App/ Line/ We Chat/ SMS] bahkan boleh emailkan ke terapialbayt@gmail.com, pembelian dengan mengisi borang tempahan online digalakkan bagi memudahkan ana mengesan alamat penghantaran dengan mudah.
Rebutlah peluang ini bagi semua dealer/ stockist.

PENGEPOSAN HARI INI

Alhamdulillah pengeposan hari ini ke Lahad Datu, Sabah.

Track no : EF127903761MY : Ust Jamal : 014-6709926

PENGEPOSAN HARI INI


Track pos ialah:

Pn Rohana : Dungun : EF127903347MY 
Pn Fatha Nordin : Klang : EF127903378MY

PENGEPOSAN HARI INI


Pengeposan hari ini ialah :


En Bukhari : Seremban : EF127612256MY : Dealer TIB : 019-6508503
Pn Rohaya : Kemaman : EF070037170MY : Dealer TIB : 013-9858818

DEALER TERBAHARU : PUTRAJAYA

Assalamualaykum wbt.

Tuan/puan/ cik yang berhajat dengan Produk Sabun Sireh dan Sabun Resdung, bolehlah dapatkan dengan En Musa di Putrajaya. Beliau juga membuka pusat bekam di Putrajaya, sila layari laman blog beliau : http://bekamputrajaya.blogspot.com/

En Musa
017-604 7565

019-3789587

DEALER TERBARU : SHAH ALAM



Yang berhajat dengan Produk TIB, terbaharu dealernya ialah sahabat perawat saya iaitu Ust Zed, seorang yang berpengalaman jua dalam bidang perawatan masalah gangguan makhluk halus, boleh hubungi beliau :


Ust Zed Zakaria
Sabun al-Bayt dan Ros Bidara
Tel : 019-2701960

TRACK POS PD 11/11/2013


ALHAMDULILLAH, pengeposan pada hari ini ke :
  1. Pn Norsiah bt Hashim : KLCC : EF127612168MY : 012-375 0007 [dealer TIB]
  2. Pn Norsiah bt Hashim : KLCC : EF127612295MY : 012-375 0007 [dealer TIB]
  3. Pn Bibi Hismak bt Hj Ismail : Limbang : EF127612225MY : 019-847 5573 [dealer TIB]
  4. En. Maarup b. Harun : Neg 9 : EF127612199MY : 014-331 4138
  5. Pn Fatha Nordin : Klang : EF127612239MY  : 012-6051130
  6. Pn. Ashikin Idrus : Bt Caves : EF127612260MY : 012-947 4119
Kebiasaannya dalam semenanjung Malaysia, barangan ini akan sampai pada petang esok, harap bersabar. Moga beroleh manfaat bersama Insya Allah.


PENGEPOSAN PADA 08/11/2013


Pengeposan pada hari ini ialah kepada:

En. Mohd Zulkhairi : Ampang : EF127612208MY
En. Mohd Yazid Busthomi : K. Terengganu : EF127612171MY

Insya Allah bersama-sama mencari manfaat dari herba alam semulajadi Insya Allh.

PRODUK TERBAHARU TIB

Assalaamualaykum wbt dan salam sejahtera.

Dengan izinNya, Pengurusan TIB ingin memperkenalkan Spray Syifa' Penawar Resdung al-Bayt yang diformulasikan berdasarkan sumber alam semulajadi sahaja tanpa melibatkan bahan kimia insya Allah.

Antara khasiatnya ialah:
  1. Merawat masalah jerawat dan jeragat di wajah serta masalah kulit di wajah.
  2. Merawat masalah jari kaki yang gatal di celahan kaki/ jari kaki
  3. Lenguh-lenguh sendi.
Penggunaan berterusan adalah digalakkan memandangkan tiada bahan kimia digunakan, insya Allah mujarab dengan izinNya jua. Spray ini amatlah digalakkan penggunaan bersama Sabun Resdung. Isi kandungan lebih kurang 50ml sahaja.

Promosi harga sepanjang bulan Nov ini ialah RM35.00 sahaja [serta pengeposan ni]

Di bank in kan ke :
Maybank : Muhamad Rosdi bin Abdullah : 164687004480

Usai bank in sila SMS/ Whats App/ We Chat/ Line kan nama dan alamat penuh pengkantaran anda ke 016-9585423

Cara Guna:
  1. Digalakkan menggunakannya bersama-sama Sabun Resdung.
  2. Selepas basuhan dengan Sabun Resdung, sila spray dengan menggunakan Spray Syifa' Resdung al-Bayt ini pada wajah dan ratakan semburan berkenaan pada setiap wajah anda.
  3. Biarkan ianya kering di wajah, kalau merasakan sesuatu pada bahagaian kening dahi dll tempat, itu tanda yang baik.
  4. Elok juga digunakan ketika wajah masih gatal-gatal, spraykan sahaja pada wajah tuan/ puan/ cik, kesannya Masya Allah.

TRACK POS PD 07/11/2013


Berikut ialah track pos bagi yang berkenaan pada hari ini, AlhamduliLLAH:
  1. EF070037152MY : Pn Bibi Hismak: Limbang, Sarawak.
  2. EF070037166MY : Pn Ziani : K. Terengganu : 014-807 6839 [dealer produk TIB]
  3. EF070037183MY : Pn Ziani : K. Terengganu : 014-807 6839 [dealer produk TIB]
  4. EF070037152MY : Cik Angkamila : Mentakab, Pahang
  5. EF070037152MY : Pn Dayang @ Mariam : K. Terengganu.
  6. EF127903673MY : Pn Shakina : Masai, Johor
Semoga bermanfaat dan mendapat kebaikan bersama Insya Allah. Kita berusaha, Dia jua yang memberikan kesembuhan. 

PROMOSI NOV 2013

ASSALAAMUALAIKUM WBT.

Promosi bulan Nov ini ialah pengeposan FREE kepada semua buyers [orang awam/ Dealers/ Stockis] di Malaysia, dengan syarat-syarat di bawah insya Allah.
  1. Semua Produk Sabun jenama al-Bayt (Sabun al-Bayt, Belireh, Ros Bidara, Sabun Nuur Aura al-Bayt); 5 buku ke atas, Free pos [boleh campur]
  2. Semua Produk Sabun Sireh/ Marigold/ Resdung/ Sabun Lava; 10 buku ke atas, Free pos. [boleh campur]
  3. Spray Syifa' Resdung al-Bayt, Free pos dengan pembelian 3 botol ke atas.
Manakala produk lain seperti buku-buku, aroma terapi, habbatus saudak, minyak zaiton, masih dikenakan kos pos.

Sila hubungi Pengurusan TIB, Ust Rosdi 016-958 5423 [Whats App/ Line/ We Chat/ SMS] bahkan boleh emailkan ke terapialbayt@gmail.com, pembelian dengan mengisi borang tempahan online digalakkan bagi memudahkan ana mengesan alamat penghantaran dengan mudah.

Rebutlah peluang ini bagi semua dealer/ stockist.

TRACK POS PD 06/11/2013

Assalaamualaykum wbt...

Track pos produk pada hari ini ialah :
  1. Siti Rohana binti A. Rashid : Dungun : EF070037118MY : 013-918 6768
  2. En Jupirin b. Hj Ruhimin : Ranau : EM329405328MY : 019-895 7676
  3. Pn Bibi Hismak binti Hj Ismail : Limbang : EF070037121MY : 019-847 5573
Yang berhajat boleh berurusan dengan dealer TIB di atas. Insya Allah membantu.

WANGIAN KASTURI


Pengeposan Wangian Kasturi TIB kepada Pn Nor Arfah binti Embong, Kuala Terengganu, Terengganu.

Track No : EF015713379MY
Nor Arfah binti Embong
No Tel : 017-959 9007

TESTIMONI : SRB

Alhamdulillah, segala pujian bagiNya jua. Selawat dan salam buat junjungan mulia Habibuna Rasulullah SAW.

Dalam kesibukan menjalankan pemantauan atas urusan opis, diberitakn jua dengan testimoni hebat dari salah seorang pengguna Sabun Ros Bidara keluaran Terapi Islam al-Bayt [TIB]. Adunan beberapa herba tradisonal dan aroma Ros yang mana pakaian ahli sufi dahulu kala bauan ros. Meningkatkan kekhusyukan dalam amal ibadat padaNya.

Puan/ Cik [Salwa/ Fathin] berkenaan menggunakan Whats App sahaja dengan ana, menceritakan kesan penggunaan Sabun Ros Bidara iaitu gatal-gatal pada kulitnya hilang dan perasaan malas untuk solat berkenaan hilang. Masya ALLAH TabaarakALLAH. Semua dengan izinNya jua. Allahu.

Yang berminat boleh menghubungi mana-mana dealer TIB dan TIB sendiri [016-958 5423 Ust Rosdijika dealer ana tiada stok. Jika berhajat menghubungi mana-mana dealer, klik pada link Pengedar TIB Insya Allah membantu.

PENGEPOSAN PRODUK TIB

ALHAMDULILLAH, segala pujian baiNya jua, back to work selepas merantau selama 4 hari atas urusan pejabat.

Track Pos Laju kepada pembeli/ dealer Produk TIB:
  1. Cik Afifah : EF015713422MY : Marang Terengganu [dealer]
  2. Pn Arfah : EF015713405MY : Kuala Terengganu [dealer]
  3. En Amri : EF015713419MY : Kuala Terengganu
  4. Cik Adawiyah : EF015713351MY : Batu Caves, Selangor


Insya Allah akan sampai pada tuan/ puan/ cik pada keesokan harinya. Itu jaminan pos laju yer.

SABUN AL-BAYT : pengeluaran ke 8


Insya Allah, atas sambutan yang berterusan dan amat menggalakkan daripada semua pengguna/ delaer/ stokis, Sabun al-Bayt sedang dalam proses pengeluaran ke 8. 

Oleh itu, TIB masih mengalukan tuan/ puan sebagai sebahagian dealer/ stokis kami. Sila rujuk pakej pada side kiri laman blog ini.

Insya Allah sekiranya bersungguh-sungguh kita lakukan, kita akan mampu mengubah masa depan kita. Amien!

Boleh berhubung terus dengan Pengurusan TIB, iaitu Ust Rosdi 016-958 5423 [whats app/ we chat/ line/ SMS]
FB : Terapi Islam al-Bayt

SALAM EIDUL ADHA 1434H


Pengurusan Terapi Islam al-Bayt [TIB] ingin mengucapkan SALAM EIDUL ADHA 1434H buat semua pengunjung laman web TIB, para pengedar dan stokis TIB, para pengguna Produk TIB dan akhirnya pada jemaah haji yang kini berada di Tanah Haram menunaikan Ibadah Haji. Moga mendapat haji yang mabrur Insya Allah.

Insya Allah sama-sama kita hayati 'Ibrah disebalik Pengorbanan Nabi Allah Ibrahim dan keluarga baginda dalam menegakkan syiar Islam di atas muka bumi ini. Besarnya fadhilat ibadah korban ini bagi yang benar-benar mengambil manfaat padaNya.

Pengeposan Produk disambung selepas cuti Hari Raya, dan TIB masih membuka peluang untuk mengedar Produk TIB di seluruh Malaysia.

MASIH BEROPERASI WALAUPUN EID

Insya Allah Pengurusan TIB masih beroperasi seperti iasa walaupun dalam keadaan cuti Eidul Adha. Harap maklum.

Cara belian :
  1. Isi borang online dengan bukti pembayaran.
  2. SMS selepas bank in pembelian [termasuk harga pos]

PELUANG MENJANA EKONOMI DENGAN PENGURUSAN TIB


STOKIS NEGERI.

Pembelian berjumlah RM8850.00 [semenanjung] dan RM9050.00 [sbh, srwk, labuan], jumlah produk ialah :

150 Sabun al-Bayt
150 Sabun Belireh
150 Sabun Ros Bidara
150 Sabun Nuur Aura al-Bayt [SNAB]
150 Sabun Resdung
150 Sabun Sireh
150 Sabun Marigold


STOKIS DAERAH.

Pembelian berjumlah RM3150.00 [semenanjung] dan RM3270.00 [sbh, srwk, labuan], jumlah produk ialah :

50 Sabun al-Bayt
50 Sabun Belireh
50 Sabun Ros Bidara
50 Sabun Nuur Aura al-Bayt [SNAB]
50 Sabun Resdung
50 Sabun Sireh
50 Sabun Marigold


DEALER TIB.

Pembelian berjumlah RM805.00 [semenanjung] dan RM915.00 [sbh, srwk, labuan], jumlah produk ialah :

30 Sabun al-Bayt, 10 Sabun Belireh, 10 Sabun Ros Bidara
20 Sabun Resdung, 20 Sabun Sireh dan 20 Sabun Marigold

SUMBANGAN DIPERLUKAN


MEMOHON sumbangan bagi membantu seorang murid yang ada dilanda kebakaran rumahnya, murid dari SK Bukit Bayas Terengganu, yang tinggal dengan moyangnya, yang sudah uzur sesangat-sangat. Kesian anak murid ini, makan pakainya tidak mencukupi, guru-guru SK Bukit Bayas banyak membantu anak murid ini.

Ibu murid ini tidak membela anaknya selepas bersuami baharu kerana suami baharunya tidak mahukan anak murid Ustazah ini. Kesian sangat anak-anak begini, dia tidak meminta dilahirkan begini, suatu hari maybe anak ini akan jadi seorang yang amat berguna atau sebaliknya. Sama-sama doakan yang terbaik buat anak ini. 

Sumbangan boleh dibuat ke akaun salah seorang Ustazah anak murid berkenaan, selepas bank in sila SMS kepada Ustazah berkenaan akan butiran sumbangan. 

Nor Arfah binti Embong
Ustazah SK Bukit Bayas
No Tel : 017-959 9007

Akaun Maybank : 1630 1963 2948


SK Bukit Bayas
21100 Kuala Terengganu, Malaysia
+60 9-631 1748

PENGEPOSAN PADA 09 10 2013

Boleh dapatkan dengan dealer :

UST NASIR/ PN ASMA NAJIHAH

[Sabun al-Bayt/ Sabun Nuur Aura al-Bayt/ Sabun Belireh/ Sabun Resdung/ Sabun Marigold/ Sabun Sireh]
Permas Jaya, Masai, Johor 
Tel : 013-784 1525/ 019-656 8199
Track pos : EF090166995MY

dan 

PN. YAN
Subang/ Petaling/ Shah Alam
[Sabun al-Bayt/ Sabun Belireh/ Sabun Resdung/ Sabun Sireh/ Sabun Marigold]
Bertugas di Petaling Jaya/ Tinggal di Subang
Tel : 014-265 5923
Track Pos : EM329405345MY

POS 4 OKT 2013

Bagi di Limbang Sarawak boleh dapatkan Sabun TIB dengan :
Pn Bibi Hismak
Kg Bunga Raya
Tel : 0198475573
Track Pos : EF011866326MY

----------------------------
 Dan Cik Khairatul Bariyyah
EF127600258MY


CARA PEMBELIAN

1- Sila isi borang tempahan online di SINI.
2- Whats App / Telegram 016-958 5423 unt pertanyaan stok [stok memang sentiasa ada]
3- Caj pos RM7.30 - semenanjung dan RM12.00 - Sabah Sarawak Labuan
4- Hari pengeposan biasanya Isnin dan Khamis serta Sabtu
5- Produk lain sila sertakan Kos Pos, kecuali Homoepathy [dengan pembelian RM100 ke atas] shj tidak memerlukan Kos Pos.

PerBankkan:
Maybank : 1646 8700 4480
CIMB : 7603 1998 19

Whats App/ SMS:
1- Nama penuh
2- Alamat Penuh
3- Emel/ No HP diperlukan.

Sila masukkan emel ketika membuat pembayaran online iaitu produkalbayt@gmail.com