:::: Ahlan Bikum ::: Selamat Datang ::: Ke Laman Blog Rasmi SABUN TERAPI ISLAM AL-BAYT [TIB] :::: Syukran dan Terima Kasih :::: Sila isikan Borang Tempahan Online bagi memudahkan Urusan Pengeposan Produk Anda :::: Dealer/ Stokis masih diperlukan .... semua stok always available ...

Sindiket Penipuan Gadjet : Hati-hati Semua


Bagi yang diluar sana, hati-hati dengan penipuan gadjet [handphone n laptop jenama Apple], mereka akan mengatakan mereja dari kastam negara! Mendakwa sebelum dibuka tender, mereka akan menjual dulu gadjet-gadjet berkenaan sebelum open tender!

Mereka menggunakan nama samaran antaranya ialah :

Nadia ********* bt Shamsuddin
IC : 891220-05-5030

Rozman***** bin Abdullah
IC : 761030-08-6789

Dan no tel yang mereka gunakan ialah :
011-1579 6438
013-282 7787
013-278 1121

Menggunakan nama Sulaiman bin Md Sultan bagi transaksi di Maybank, no akaunnya ialah : 162151759968 dan CIMB Bank, no akaunnya ialah : 12290099939520!

TERKINI! Menggunakan akaun Maxpro Consultant : Maybank 514123621972 dan CIMB 14220000663106! terbaru, no phone 019-5269207 / 01113005022
nama terbaru yg diguna Shah............ bin E****
i/c no. 830***-14-****
Kuala Lumpur

Kalau sesiapa dapat membantu saya mengesan mereka yang menipu ni pun lagi bagus! Sama-sama berhati-hati selepas ini yer!

Hari ni, 6 Feb 2013, menghantar sms yang sama kepada ibu mertua saya di kampung, nasib baik mak mentua saya sms saya dulu bertanyakan perkara ini, kalau tak konfem kene tipu lagi! 

Mereka merasakan, mereka hebat di dunia dengan hidup memakan duit haram, namun mereka lupa, dosa sesama manusia, manusia jua yang mengampunkan, kalau tak matilah mereka dalam azab Allah nanti! Moga mereka mendapat balasan yang setimpal dari Allah Taala. 

Maybe kumpulan ini mengambil nombor-nombor HP mangsanya dari dalam blog-blog yang ada! Maka hati-hatilah saudaraku!  

102 pengunjung budiman:

  1. assalammualaikum.... boleh berkongsi... saya telah terkena pada semalam 18 feb 2013 sebanyak Rm2300... sampai sekarang barang tak dapat. esok saya akan membuat repot polis.... adkah saudara telah mengambil apa2 tindakan kepada mereka?

    BalasPadam
    Balasan
    1. 7/8/2014...sy dh buat report polis bahagian komersial...joijoi80 awk ambik pic report tu tgk dIA TRUS SENYAP SAMPAI HARI NIE...

      Padam
  2. Barang takkan dapat kerana memang org tue xder pun barang... cuba tuan guna nombor lain, SMS berminat nak beli, org berkenaan akan SMS semula benda yang sama sahaja. Penipuan terancang ni tuan!

    Saya dah report polis dah, namun jawapan polis mmg mendukacitakan! bukan salahkan polis, katanya, tiada undang2 berkaitan untuk membekukan akaun yang kita masukkan duit ke akaun berkenaan.

    pakat2 solat hajat agar penipuan ini diberikan balasan setimpal olehNya. Kata pepatah, org bodoh makanan org cerdik! Wallahu a'lam! kita macam ni lah kot!

    Kenapa terkena jugak? Coz that time, kita berduit kan? so hati2 lah... jgn bimbang, di akhirat mereka akan membawa amalan kebaikan untuk kita...

    BalasPadam
    Balasan
    1. jenayah mcm org ni buat report kt bahagian komersial jer

      Padam
  3. salam .. saya dpt org ni .. guna no telefon terbaru.kalau boleh tangkap cepat. saya nak cuma ada bukti urusniaga y dia jalankan. mcm mana saya nak call u? reply . ASAP .

    BalasPadam
  4. boleh refer kt sini...
    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=249167645218966&set=pcb.249168011885596&type=1&theater

    BalasPadam
  5. DApat? dah tangkap? kalau setakat sms jer bukan dapat namanya yer puan/ cik.

    BalasPadam
  6. terima banyak di atas info ini. kerana info ini telah menyelamatkan duit saya. setelah berbalas balas sms serta bercakap terus dan akhirnya penipu itu telah memberikan nom acc spt di atas. saya hampir bankin rm3500 akibat tertarik dgn tawaran. nasib baik carian google jumpa info ini. sesiapa yg diluar sana berhati hati dgn tawaran seperti ini....

    BalasPadam
  7. Alhamdulillah, tahniah unt keselamatan tuan, kalau dpt org ni, kasi kat polis jer, kita lanyak dulu dia hehehehe.

    Moga Allah berikan hidayah pada mereka, in sya Allah, atas penipuan berkenaan, mereka akan membawa kebaikan pada kita di akhirat sana, pada hari yang tiada siapa mampu memberikan alasan kepada Robbul Jalil

    BalasPadam
    Balasan
    1. saya terlambat baca post sedara,. and my MYR2K were gone.
      apepun thanks, beri sy petunjuk yang saya dah kena tipu

      Padam
  8. Klau dpt tuan ramli sila nyatakan no mana yg mereka gunakan, akaun mana yg mereka mintak tuan bank inkan duit pembayaran...

    rujukan bersama supaya berhati-hati...

    BalasPadam
  9. Thanks..saya hampir kena. Modus operandi sama. Rampasan kastam..ayah kerja sana etc.

    BalasPadam
  10. Puan Noraihan boleh bg no yang mereka hubungi puan? no akaun bank yg mereka mintak masukkan duit? boleh jd kenyataan rujukan bagi insan lain ... supaya mereka tiada terkena ... kita doakan Allah Taala bg pengajaran kpd mereka ...

    BalasPadam
  11. Saja layan scammer ni dari pagi td..
    Mmg info byk mencurigakan..
    Info tuan mmg byk membantu..

    BalasPadam
  12. Hi shahrezzan ezani is a friend of mine, he lost his IC and wallet. These people are using stolen IC and stolen things to sell. Please meet the seller before you bank in your money. Kami telah membuat polis report.

    BalasPadam
  13. sy sedang berkomunikasi dgn penjual..offer buy 5 free 1..sanggup bg sy bayar 2k dahulu dan balance 2.5k kemudian..menggunakan no +601115796438, +60125639367, dan +60173236533..insyaAllah akan pegi buat repot polis tgh hari ni..

    BalasPadam
  14. sama la saya pon..dia dok call suruh masukkan duit..nasib baik sangat cek internet dulu...

    BalasPadam
  15. Maybnk sulaiman md sutan(162012983598.)
    AUTO NAVI MARKETING-MAYBANK(564230317246).CIMB(14660003297059) TUAN LIM KOK THIAN MAYBANK 112018045064.
    Maybank, 162151759968 dan CIMB Bank, 12290099939520.
    Maxpro Consultant : Maybank 514123621972 dan CIMB 14220000663106.
    CIMB 12330083618523, muhammad hasif bin husisn, elbert lee, cimb no 10130000342527


    011-1579 6438
    013-282 7787
    013-278 1121
    019-5269207
    011-13005022
    012-2580052
    012-563 9367
    011-1862518

    BalasPadam
  16. Maybnk sulaiman md sutan(162012983598.)
    AUTO NAVI MARKETING-MAYBANK(564230317246).CIMB(14660003297059) TUAN LIM KOK THIAN MAYBANK 112018045064.
    Maybank, 162151759968 dan CIMB Bank, 12290099939520.
    Maxpro Consultant : Maybank 514123621972 dan CIMB 14220000663106.
    CIMB 12330083618523, muhammad hasif bin husisn, elbert lee, cimb no 10130000342527


    011-1579 6438
    013-282 7787
    013-278 1121
    019-5269207
    011-13005022
    012-2580052
    012-563 9367
    011-1862518

    BalasPadam
  17. 011-1579 6438 - baru dpt sms.klu boleh jumpa mamat ni bagus gak.boleh kita pakat belasah ramai2...

    BalasPadam
  18. Kawan sy bru terkena. No yg di digunakan sama. Kwn sy kerugiaan 7000 hasil manusia bangsat ini.

    BalasPadam
  19. saya baru sahaja kerugian rm280 dan report polis telah dibuat. Saya bernasib malng kerana lepas bank in duit tersebut baru saya nak google number

    BalasPadam
  20. hati2 lah sahabat2 sekalian, kita doakan Allah bagi pembalasan jika itu yg terbaik bagi mereka. Jangan bimbang Allah Taala ada, yang baik ke baik Allah balas, yang jahat balasan azab siksaan Allah... terpulang pd tuan/ puan yg terkena nak maafkan atau tidak ...

    BalasPadam
  21. Saya baru je kena tipu.. memang cilaka org2 ni.. info2 yg kat atas mmg sama mcm saya kena.. saya kena 1.9k.. saya nk buat report polis esok pagi.. hari isnin saya nk check acc no yg dia bagi.. dia bg acc hong leong bank.. kwn saya ade keje kat hong leong.. harap2 dia boleh dpatkan info manusia bangsat nih..

    BalasPadam
    Balasan
    1. sebenarnya kan,dia ni pakai nama org lain..bukan nama sbnr dia..buat repot pun xdapat apa..sy dh tkena

      Padam
  22. Saya baru je kena tipu.. memang cilaka org2 ni.. info2 yg kat atas mmg sama mcm saya kena.. saya kena 1.9k.. saya nk buat report polis esok pagi.. hari isnin saya nk check acc no yg dia bagi.. dia bg acc hong leong bank.. kwn saya ade keje kat hong leong.. harap2 dia boleh dpatkan info manusia bangsat nih..

    BalasPadam
  23. Saya baru je terkene rupenye, rm8800, ya allah smuanya duit org yg kirim beli.... mntak brg x dpat2...pgi ni sy akn report polis n cuba nk tngkap orngnya

    BalasPadam
  24. refer kat blog ni http://1penipuan.blogspot.com/2013/07/sindiket-penipuan-gadjet-lepasan-kastam.html

    BalasPadam
  25. Klau buat report polis dapatkn maklumat company melalui ssm then buat tuntutan ke tribunl tuntutan pengguna kita boleh dapat balik x duit tu?

    BalasPadam
  26. Sy baru terkena hari ini. Kerugian 2100. Dah bank in baru tergerak nk check google.

    BalasPadam
  27. Sy dah pun buat bayaran rm1500 utk 4 unit hp then bile da smp masa delivery ade call cakap order sy da double then minta sy bank in lg rm600 utk sy dapat kesemua order sy. Harini sy da bank in 600 mereka terus senyap. Rm1500 di bank in under nama Asnaina Sulong and rm600 under nama Fastpro Trading.

    BalasPadam
  28. Usahalah tuan/ puan yg terkena tue untuk dapatkan semula cash kita, tp polis mmg ckp, kalau kita dah bank in payah nak dapat balik... bank pun xnak bg kerjesama... mereka lebih suka simpan maklumat berkenaan, alasan security ... jadi? Sama2 kita baca Yaasin biar terberak sindiket ni... kurus kering tak boleh makan minum, lps tue ...

    BalasPadam
  29. tp kalau sabar dan maafkan, ganjarannya kita rebut di akhirat... insya Allah, dia org main rambang jer SMS namun hakikat kita mmg suka dgn offer2 ni kan sebab tu termakan [peringatan pd diri sendiri juga] ...

    BalasPadam
  30. Salam.... Ya allah saya pun baru terkena semalam ... ni baru jumpa cerita ni huhuh... terbaru transaksi gunakan akaun bank rakyat ke Sulaiman bin Md Sultan no akaunnya ialah : 220991270629

    No phone 01118682669 / 0173236533
    dan Nadia - 013 6963398

    No masih aktif dia tak pickup call sahaja hati2

    BalasPadam
  31. lepas bayar 1200 baru terasa nak google ni. maybe ade hikmah di sebalik penipuan ni. dia ade kasi salinan ic dia, tapi aku tak yakin tu ic dia yg betul. and polis suruh aku pegi tribunal pengguna, untuk dapatkan balik cash tu. entah la, aku rasa mmg aku takkan dapat balik duit aku. hmm

    BalasPadam
  32. fuhh..sy hampir2 nk bank in 1500 kt mamat ni td.. dpn bank dh ni.. mujur sempat google.. alhamdulillah..terima kasih di ats info..

    BalasPadam
  33. Masya Allah, ramai jua yg terkena n hampir terken YER... jd hati2 sahabat2 semua... kita doakan agar Allah berikan hidayah pada mereka, Dia Maha Mendengar, yang nak maafkan, maafkanlah, yang xnak nak buat mcm mana kan...

    tak tahu nak cakap apa dah, oleh itu entry ni sy takkan delete.

    BalasPadam
  34. sy baru je terkena..mcm mane nk buat nie..sahabat2 mintak tlg

    BalasPadam
  35. sampai sekarang dia masih menghubungi

    BalasPadam
  36. Sy pun bru dpt sms dr 013-278 1121. Nasib baik x promote kwn2 lg...kalau x mmg malu. Mula2 offer laptop byk...lps beberapa hari sy x sms, dia remind laptop nk lelong kena beli cepat tp katanya ada laptop yg dh hbis.

    Sy pn konfiden la ckp cmtu. Nasib baik sy google dlu sblm bank in.

    BalasPadam
  37. melepas n rugi RM600.Ya Allah...

    Antara butiran si penipu :-

    CIMB WAN NORAZEAN 12330075051520
    MAYBANK P AUTO TRADING 514335654298
    MAYBANK TUAN CHAN 512419054806
    En. Shah 0132781121
    En. Roslan 0192512017

    BalasPadam
  38. kawan baru terkena.. rm 1300.. menurut pakar orang ini orng kastam... tapi xtwlah.. by then ,, die penah bg brg apa yg diorder.. tetapi melalui despatch..

    BalasPadam
  39. Salam semua, sy juga da kena mlm td detail penipu tu sama mcm ARM. Semkan no fon 0192512017 dibawah nama Mahadir bin Mahamad

    BalasPadam
  40. saya pon dah kene tipu sebanyak rm1300..baru je terbaca info ni..sekarang dia mengunakan nama mohd fauzi b abd talib..no phone 0173236533/01118682669
    mengaku sebagai pegawai kastam..menghantar barang melalui despatch.katanya perlu bank in dulu untuk keluarkan brang tu dari stor..

    BalasPadam
  41. saya pon baru ditipu sebanyak rm1300. mereka sekarang mengunakan nama mohd fauzi b abd talib.. no fone 01118682669/0173236533..mengaku sebagai pegawai kastam.katanya menghantar barang melalui despach..perlu bankin duit untuk keluarkan barang dari stor. mengunakan acc cimb bank atas nama anita 12530098348526. no mereka masih aktif.harap mereka akan ditangkap ASAP..!

    BalasPadam
  42. abiss laa.. aku beru tekena 2 hari lepas//// rm2k lbh... camne nk cte kt kwn2 yg ode.... sorang nama shah 0132781121 dan sorang roslan 0192512017.. guna akaun setan2 ni:
    p auto maybank 514235654298
    aisnaina bt sulong cimb 06200016059528...
    sape ada kwn kja roc.. bleh cek p auto tu.... bgtau kt siini.. kta pg cari ramai.. staff cimb dan maybank bleh tolong ke???

    BalasPadam
  43. Sekarang dah guna nama MBB success trading.
    Mohon berhati2..
    No fon
    0132781121
    01125412160
    0192512017

    aku doakan dia cepat mati dan terima balasan yang setimpal.
    Memang kalo hidup pon, xguna. Kena caci maki je.

    BalasPadam
  44. alhamdulillah terima kasih banyak kpd pemilik tulisan ini.saya sendiri hampir transfer duit sebanyak RM600 ke dalam akaun asnaina sulong.modus operandi spt yg diceritakan dlm entri.terdetik hati utk selidik.terima kasih banyak..
    sebaiknya jangan dibuang entri ini.banyak manfaatnya kepada yang lain juga..

    BalasPadam
  45. insya Allah saya takkan buang atau delete entry ini, moga ada kebaikan buat semua. Doakan saya yer tuan2 dan puan2...

    BalasPadam
  46. I kena rm350, nadia 012-6657717,cimb 06200016059528 aisnaina sulong

    BalasPadam
  47. fuuuhh nasib baru je terkena dengan org ni ..dah bank in rm1300 baru tergerak nk search google.terkena hari ni 15.12.2013...no di gunakan 0132781121 dan 0192512017 juga mengaku sbagai pegawai kastam di petaling jaya.no akaun digunakan public bank 3810515627,maybank 512231360966,cimb 12690000340108 atas nama MB SUCCESS TRADING guna ic 900116-14-5871 atas nama shamsul bahari bin kamalul bahrin alamat no3 jalan 8a,lembah jaya selatan 44000 ampang selangor..Berhati hati sendikit ni terdiri dari lelaki serta perempuan..No acc seterusnya Mengunakan nama Puan Aisnaina Sulong Cimb 06200016059528..So pada rakan2 saya nasihatkan berhati hati kerana sendikit ni suka bertukar no handphone dan akaun bank..setiap no diatas adalah masih active cuma x dijawap..Sesiapa yang Ada mklumat tolong share..aku pun x boleh dengan orang penipu macam ni..aku memang anti..

    BalasPadam
  48. Recently ade orang sms pasal ipad iphone barang rampasan.so cuba menyamar dan memang betul dia pakai akaun aisnaina sulong cimb dan akaun ab kadir md suta bsn.nombor yg tgh aktif sekrg pakai nama Azman.no fon yang dia pakai 0125639367 dan 01118628381.beware guys.

    BalasPadam
  49. AllahuAkbar.... baru terkena pagi tadi... masa bank-in duit, baru terfikir nak check google.
    Akaun CIMB yg diberi atas nama Puan Asnaina 06200016059528
    No yang dihubungi En Azman Hussain 0173169390 dan 011 1862 8381.

    BalasPadam
  50. sama kes mcm saya..
    modal: pegawai kastam yg nak lelong barang rmpasan..bg no akaun org ke 3 kpda kita utk bank in duit,pastu bru barang kluar dr stor..at last,diam mnyepi...duit hlg ntah ke mna..sy dh buat repot setahun lepas,msih xder mklumat trkini...kalau ada sapa2 ada mklumat,bgtau sy...
    sy dh saman melalui KPDNKK tp surat mhkamah tu d tolak..alamat yg sy dapat,sy pos surat saman ttpi dia xnk trima..

    BalasPadam
  51. Saya hmpir kna tipu 20k mujur sya da trbiasa rsa was2 ngan org..brsuamikn polis automatik kta pun jdi cam polis rsa was2 je..mnggunakan acc cimb mbb succes trading no akaun 12690000340108...tlgla sebarkn rmai2..sma2 kita bnteras diaorg ni...

    BalasPadam
  52. 011 1868 2669 azman, fong 011 1862 8381 menggunakan BSN SULAIMAN BIN MD SULTAN 0810229000078254 masih cergas Mencari mangsa .. Adakah report anda semua selama ini tidak menyakin kan polis utk bertindak? Innalillahiwainailaihirojiun..

    BalasPadam
  53. Masih cergas Mencari mangsanya dgn pengenalan Azman 011 1868 2669 Dan Fong 011 1862 838 dgn Akaun BSN SULAIMAN BIN MD SULTAN 0810229000078254. Dah setahun lebih dgn be berapa report polis ??? Tiada tindakan berkesan ...sampai skrg masih aktif ..INNALILLAHIWAINAILAIHIROJIUN..��

    BalasPadam
  54. Smp skrang msih brgiat aktif lg kmpulan ni..sya po dh tkena rm850 dan kwn tkena rm1k..slagi polis x ambk tndakan selgi tu la dyeorg sng2 tipu org.sbb bkn smua org tahu tntg sndiket pnipuan ni..

    BalasPadam
  55. Dekat mana sya betol2 blh beli.barang rmpasan kastam?

    BalasPadam
  56. Saya pun dah terkena... 1600. Modus operandi pegawai kastam. Jual note 3.. nama nurul syazwan bin amberan. Nick name din. 0133133907. Duduk taman melati. IC 861224565559. Akaun cimb.

    BalasPadam
    Balasan
    1. iklan nurul syazwan bin amberan keluar kt mudah..modus operandi pegawai kastam...sy ad buat perbincangan ngan dia..ktanyer nk jual ip5s 1.3k sbb kastam set..n then dia email ic dia tertera nurul syazwan bin amberan...sy hampir2 nk bankin kt akaun cimb dia sbb percayakan dgn email yg dia hantar..berhajat nk bankin 2 set....sblum nk transfer nasib baik trgerak hati nk google nama beliau...terima kasih byk2 yer atas info..sy hmpir2 kehilangan rm2.6k

      http://www.mudah.my/Apple+Store+Set+iPhone+5s+16GB-26129282.htm

      Padam
  57. Salam,
    Untuk Makluman Semua - Kes Penipuan Barang Rampasan @ Barang Dari Kastam Masih Aktif..
    Baru Semalam ( 8 Mei 2014 ) Berlaku 3 Kes Penipuan Yang Dikesan Dan Melibatkan Kerugian Lebih RM3000,
    Mereka Menggunakan Identiti Saya Untuk Menghubungi No Telefon Pelanggan / Organisasi Yang Menjadi Wakil Saya Yang Disenaraikan Di Dalam Blog.

    Ada 2 Suspek Yang Terlibat ( Saya Namakan Sebagai PENIPU 1 & PENIPU 2 )
    Untuk Ringkasan, Modus Operandi Mereka Adalah Seperti Berikut :

    1. PENIPU 1 Akan Membuat Panggilan Kepada No. Telefon @ Nama Yang Ada Di Dalam Senarai Blog.

    2. PENIPU 1 Akan Menyamar & Memperkenalkan Dirinya Sebagai Anda Dan Akan Bertanya Khabar Kepada Senarai Nama Yang Ada Di Dalam Blog Anda. Perbualan Memang Seakan2 PENIPU 1 Memang Betul2 Diri Anda & Mengenali MANGSA Yang Dihubungi.

    3. PENIPU 1 Akan Meminta Bantuan Dari MANGSA Untuk Tolong Ambil "Barang Murah" Yang Dia Beli Dari Kastam.

    4. PENIPU 1 Akan Bertanya Kepada MANGSA Sekiranya Berminat Untuk Beli "Barang Murah" Dari Kastam ( Komputer Riba, iPad & Smart Phone ). Dan Sekiranya Anda Setuju...

    5. PENIPU 1 Akan Minta Anda Hubungi PENIPU 2 ( Pegawai Kastam ) Untuk Urusan Jual-Beli "Barang Murah" Tersebut. ATAU PENIPU 1 Akan Menyatakan PENIPU 2 ( Pegawai Kastam ) Akan Hubungi Anda Untuk Urusan Jual-Beli

    6. PENIPU 2 ( Pegawai Kastam ) Akan Menyatakan Masih Terdapat "Barang Murah" Dalam Simpanan Dan MANGSA Perlu Cepat Untuk Membuat Pembayaran Ke Akaun Bank PENIPU 2 ( Pegawai Kastam ) - Supaya Tidak Diberikan Kepada Orang Lain.

    7. PENIPU 2 ( Pegawai Kastam ) Akan Menghubungi MANGSA Dan Memeriksa Transaksi Pembayaran Yang Telah Diterima Untuk Meyakinkan MANGSA Tidak Ditipu.

    8. MANGSA Cuba Menghubungi Kembali PENIPU 1 & PENIPU 2 Untuk Pengesahan - Namun Panggilan Tidak Dijawap Atau Telefon Dimatikan & MANGSA Baru Menyedari Mereka Telah Ditipu !


    MAKLUMAT

    PENIPU 1
    No. Telefon : 017-690 8014

    PENIPU 2 ( Pegawai Kastam )
    No. Telefon : 012-911 9404
    Nama : RAJA KAMARUL ZAMAN
    No. Akaun Bank : 1013 6410 0001 0344 ( RAJA KAMARUL ZAMAN / BANK : BSN-GIRO )

    BalasPadam
    Balasan
    1. terbaru. saya sebagai mangsa.
      dengan mgunakan modus operandi yang sama,
      pada 17/7/2014 sy telah terima sms yang kenalkan diri dia sebagai siti zainab. bernumber 0193293683.
      shah-0132982623
      shamsul-0132944014

      ya,saya tahu,penipuan yang amat licik.kalau buat report polis pun tak guna, sebab depa ni guna identiti yang palsu. esok depa tukar number telefon. entah dab berpuluh ribu depa ni dok makan duit haram, memang celaka tak patut .sampai sekarang saya masih berhubung dengan mereka. saya tertanya2 tak ada pihak yang boleh trace number fon depa or cemana nak cari depa ni. saya dah buat beberapa transaksi ke akaun cimb mohd azean b kadir dan akaun maybank S INFINITE BOUTIQUE. semoga dalang di sebalik penipuan ini kembali ke pangkal jalan,

      Padam
    2. Azmi Bin Sanusi

      sy baru terkena dan telah pun buat report polis..

      Padam
    3. ada apa2 feedback tak lepas buat report

      Padam
  58. Assalamualaikum.
    Kumpulan penipu ini masih bergerak aktif. Seorang guru di Penang telah tertipu RM1,200.00.
    Menggunakan id Pengarah Syarikat CNN SUPER TRADING 0132663304, Nadia 0193293683 dan Shah 0132982623 (kononnya pegawai kastam Butterworth).
    Mengugut guru berkenaan sekiranya laporan polis dibuat, guru terbabit mungkin akan dibuang kerja atau ditukarkan.
    Menurut kastam, HANDPHONE & LAPTOP ADALAH TIDAK BERCUKAI. Maka tiada sebab barang itu diseludup atau dirampas Kastam. Malah Stor Kastam dikawal ketat dan setiap barang rampasan dipantau pelbagai pihak agar proses pengeluaran adalah mengikut prosedur. Kini TIADA lelongan kastam, cuma ada sebutharga dan tender kenderaan bersepadu (berpusat).

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kita tertipu sbb masa berkenaan kita mmg ada duit dan kita nak sgt gajet2 berkenaan kan... jadi elakkanlah membeli gajet2 secara online. Setakat produk kesihatan macam sabun saya... saya tak pernah menipu...

      Padam
  59. 0193293683- dia kata nama dia siti zainab,
    aku pun dah terkena sbnarnya,hangus dah 2k, tapi sampai skrang depa ni dok contact aku lagi. penipu laknatullah,haram jadah punya penipu,smpai bersumpah dengan nama Allah lagi nak hantar barang aku. aku pun dah terbangang pi bank in duit dah, baru jumpa post nih. haiss.dajjal punya penipu.! eeeiii..kat dunia hang buleh terlepas cek, lam kubor nanti hang jawab la.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Moga sama-sama doakan mereka
      1. dapat hidayah dan kembalikan semua duit2 yg mereka tipu.
      2. Serah pd Allah bentuk azabnya...

      Padam
    2. sy juga baru terkena dgn mamat tu rm200 hangus...semoga penguatkuasa ambik hal isu ni. org mkn berani nak tipu sb xder tindakan yg dibuat.....oh malaysiaku....

      Padam
    3. saya mohon kwn2 sini yg pernah kena tipu jom kita pakat buat report polis dan lg byk org yg buat report polis, pihak polis kena wat siasatan. kalau setakat sy jer buat.masuk rekod sahajalah jwbnyer... jom kita bersatu...

      meb5680@gmail.com

      Padam
  60. My name is Shahrezzan Ezani. My wallet was stolen a very long time ago, and my IC was in it. I am not a part of this syndicate and people are using my IC! I have already made police reports.

    I am sorry that many of you have become a victim of this syndicate. But you must always purchase gadgets from an AUTHORISED DEALER.

    Please remove my name and details from this blog post. Thank you.

    TOLONG REMOVE NAME DAN MAKLUMAT SAYA DARI BLOG POST INI. TERIMA KASIH.

    BalasPadam
  61. saya pon dah terkena !!! baru je semalam bank in kt aws worldwide enterprise , lpas bank in pon sme bru tringat nk google , hmm burn rm300 , sy haramkan duit tu utk penyamar shamsul baharin kamaludin !! melutut la kmu dpan ku nty di akhirat !! mmg xkn maapkan org cmni

    BalasPadam
  62. Wei aku pun ada dapat sms yg dia nk jual barang rampasan kastam. Dia mintak RM2500 dan suruh jadi agent, pastu dengan RM2500 tu dapat sample setiap satu jenama phone sbg sample untuk di jual & mintak nama dan alamat tok dihantar barang smartphone tu ke rumah aku. Aku saje je bagi nama palsu and alamat rumah lama.

    Setiap soklan yang aku tanya yakin dia jawab, xde gagap ar..hari ni aku nak bank in duit tu, tapi alhamdulillah pagi ni aku jumpa laman web ni.

    Dia cakap nama dia AZMAN no phone, 0108167599, 0176980771, 01115004160
    CIMB : 7047618898 (MOHD FAHMY BIN KHASIM @ MOHD KASIM)

    Yang aku pelik, nama dia bg no account last minit, tgu aku sampai bank baru dia boleh sent bank number. dari sini aku mula curiga. banyak tu wei.. RM2500 kot..

    SMS yang aku dapat mula2 tu
    'Maaf mganggu beminat dapatkan brgn-iphone-rampasan baru original harga separuh dr pasaran sila sms/cll azman.tq'

    Hati2 semua. umur kita pendek kat dunia ni, cari la rezeki yang halal untul kekal di akhirat

    BalasPadam
  63. Nampak nya penipu ni bijak gak, mangsa akan dihubungi dengan no berbeza, mungkin dia beli no baru tok dapatkan mangsa seterusnya, sebb, dia pk, budak2 ni tentu google dulu apa2 pun, begitu jugak ngan acc name dan bank name, semua nama and no account lain. next mangsa kita tgk apa nama samarannya dan bank apa pulak dia pakai.

    BalasPadam
  64. Haha.. dia hri ni sms sy nk tipu duit sy..hehe

    "Maaf mganggu bminat dptkn-iphone/laptop-rmpasan bru ori hrga sparuh dr psaran sila sms/cll-fahmi.tq"

    No hp dia tu 01115004160

    BalasPadam
  65. salam macam mana kita nak buat dengan penipu ni dia masih aktif.. mesti duit dah tak ada la tu.. dia meseg kawan saya pulak...org macam ni kena diajar. ada pendapat tak?? sekarang kawan saya tgh layan dia.. jom la buat sesuatu..

    BalasPadam
  66. Dia cakap nama dia Fahmi kali ni no phone, 0108167599, 0176980771, 01115004160
    CIMB : 7047618898 (MOHD FAHMY BIN KHASIM @ MOHD KASIM) siap bagi ic lagi kat kwn saya now dah kena tangkap di ipd semnyih polis minta yang kena tipu datang balai.

    BalasPadam
  67. yer ke dah kene tgkp amek jer senarai2 yg komen disini... tuduh betol2...

    BalasPadam
  68. Ade tak yg dh buat aduan kt tribunal pengguna? Kita tak boleh biar kn dorang..dorang ni melampau..

    BalasPadam
  69. Siapa dah buat aduan kt tribunal pengguna?dorang ni kena cari sampai dapat..tak noleh dibiarkan..

    BalasPadam
  70. Tolong saya pula . Pagi ni dia ws saya tanya nak beli iphone semua dengan menggunakan no 0178115345 . Ic semua diambil gambar dan telah diberikan kepada saya. Supaya saya boleh percaya dalam urusan beli iphone. Saya wawa 19 tahun masih student lagi. Dia minta saya bank in rm 200 pada hari esok . Tapi nasib saya buka google check nama ic nya . Terima kasih banyak2 .

    BalasPadam
  71. Assalamualaikum semua saya baru saje kena tipu oleh penipu yang sama. Saya telah hangus 250. Dia cakap dapat No saya melalui mudah. Boleh ke saya buat laporan polis?

    BalasPadam
  72. Kes Tribunal Penguna
    http://lemangpanas90.blogspot.com/2015/07/kes-tribunal-penguna.html

    BalasPadam
  73. saya pon baru terkena...dah bank in baru terpikir nak check google..

    BalasPadam
  74. Saya pun kena. 3 minggu lepas
    Name : SHAMSUL BIN BAHRI
    No : 0146730309
    0178378031
    Account No : 0670029000122710
    512398067479 ( LC LINK ENTERPRISE)
    Name on registered phone no : SHAMTURONI BIN SHAMSUL

    BalasPadam
  75. Selamat Pagi. Ya, ada lagi. Harga saya jual ialah RM1500 untuk DJI Phantom 3 Professional Drone. Dijamin Baru dan Original Set. Warranty 3 bulan dari pihak saya. Sebab apa barang ni murah? Barang ni sebenarnya barang rampasan Kastam. Sebab itu murah. Tapi saya tak dapat nak deal melalui COD atau By Hand sebab security ketat. Saya hanya dapat uruskan penghantaran dari dalam pelabuhan terus pembeli saja.

    Seperti perbincangan melalui telefon, sini saya sertakan Banking Details saya.
    Bank: CIMB Bank.
    Nama: Mohd Zakie Bin Mohamad Hatta.
    Akaun No: 7615-5169-79.
    I/C No: 820210-08-5895.
    sape pnh deal dgn dia?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nk tgk gmbr penipu ni kt sini:
      https://photoshare7.com/image/s2E

      Padam
    2. terima kasih memberi info..carik die smpai dpt..

      Padam
  76. sy penah deal dgn dia..dh kena tipu rm800 untk iPhone 5s

    BalasPadam
  77. MBB 514758309954
    CIMB 800768999
    HLB 20800031736
    PBB 3195994030
    DF UNGGUL ENTERPRISE.

    BalasPadam
    Balasan
    1. saya baru je kena dgn dia ni tadi...paksa saya bank in duit hari2.konon duit bdak penghantar

      Padam
  78. Salam. Seperti perbincangan melalui telefon, sini saya sertakan Banking Details saya.
    Bank: CIMB Bank.
    Nama: Shahrizam Bin Kamaruzaman.
    Akaun No: 76176-34582.
    I/C No: 791219-14-5567.Penipu pegawai kastam nak jual samsung note 5

    BalasPadam
  79. saya pon dah terkena dengan penipuan samturoni shamsul nie.. saya ingin beli iphone 5s. dan duit saya 920 die ambil. polis report sudah dibuat... duit akan dikembalikan jika saya dapat face to face dengan dia. :'( i dobt even want to look at hos face.

    BalasPadam
  80. no akaun terkini diorg bagi:

    MBB 514758309954
    CIMB 8007689399
    HLB 20800031736
    PBB 3195994030
    DF UNGGUL ENTERPRISE

    514758308890
    ME FAST SYSTEMS



    NAMA PEGAWAI : AZEAN/ SHAHREZA/ ZAINAB

    BalasPadam
  81. no depa yang masih aktif:

    0199142433 - azean
    1116944639 - shahrezza atau zainab (no ofis katanya)
    0189106075 - azean

    waktu operasi minta duit kat saya setiap selepas jam 2ptg , konon barang akan hantar jam 3.lps bank in senyap, hanya akan reply selagi kita x bank in duit.ayat guna ayat sama je...jgn percaya walaupn diorg sanggup bagi salinan IC diorg kononnya, sampai sanggup SUMPAH Dgn nama ALLAH pun biasa je bg diorg

    BalasPadam
  82. hati-hati jika membeli brang online sprti mudah.my dan caoursell....sy dh trkena pd 1/8/16...sy membeli g shock pd hrga rm350....mereka mnggunakan akaun DF UNGGUL ENTERPRISE..tolong sebarkan...TQ

    BalasPadam

CARA PEMBELIAN

1- Sila isi borang tempahan online di SINI.
2- Whats App / Telegram 016-958 5423 unt pertanyaan stok [stok memang sentiasa ada]
3- Caj pos RM7.30 - semenanjung dan RM12.00 - Sabah Sarawak Labuan
4- Hari pengeposan biasanya Isnin dan Khamis serta Sabtu
5- Produk lain sila sertakan Kos Pos, kecuali Homoepathy [dengan pembelian RM100 ke atas] shj tidak memerlukan Kos Pos.

PerBankkan:
Maybank : 1646 8700 4480
CIMB : 7603 1998 19

Whats App/ SMS:
1- Nama penuh
2- Alamat Penuh
3- Emel/ No HP diperlukan.

Sila masukkan emel ketika membuat pembayaran online iaitu produkalbayt@gmail.com