AHLAN BIKUM/ SELAMAT DATANG

Produk Ikhtiar Rawatan Berkaitan Masalah Gangguan Makhluk Halus dan Penyakit Fizikal. Hakikatnya kita berikhtiar dan DIA jua menyembuhkan. Pertanyaan/ Tempahan : Ust Rosdi 016-958 5423/ 018-245 3824; email: terapialbayt@gmail.com.

SABUN AL-BAYT; SABUN BELIREH

Ikhtiar Rawatan Masalah Gangguan Makhluk Halus dan Masalah Kulit Sensitif menggunakan Sabun al-Bayt dan Masalah kebotakan Kecil, Rambut Gugur, Bau badan/ Ketiak menggunakan Sabun Belireh. RM15.00 [Semenanjung] RM16.00 [Sabah/ Sarawak/ Labuan] sahaja seunit.

SABUN RESDUNG SIREH MARIGOLD

Sabun Hand Made; ikhtiar Rawatan Resdung, Kewanitaan, Kelemumur; Ketiak Berbau; Badan Berbau; Masalah Ekzema/ Psoarisis, Insya Allah dengan izinNya jua. RM8.00 sahaja seunit.

KAPSUL BUAH TUNJUK LANGIT; KAPSUL BIJI APRIKOT; KAPSUL MINYAK ZAITON

Buah Tunjuk Langit ikhtiar Rawatan Masalah Kencing manis/ Darah Tinggi/ Buasir Berdarah; Biji Aprikot yang mengandungi Vitamin B17 merawat masalah kanser; dan Minyak Zaiton ikhtiar bagi masalah kolestrol, sembelit, period tidak stabil... Insya Allah.

PRODUK SAFFRON, PIL PERAPAT DAN SPRAY RESDUNG

Saffron adalah herba termahal di dunia dan khasiatnya menakjubkan; Pil Perapat adalah adunan herba-herba tradisional seperti Kacip Fatimah, Manjakani dan Akar Serapat; Spray Resdung adalah gabungan herba-herba pilihan dalam ikhtiar rawatan resdung/ sinus. Insya Allah membantu dengan izinNya jua!

MINYAK ZAITON/ OLIVE OIL

Khasiat Minyak Zaitun Extra Virgin antaranya membantu merawat masalah kolestrol, period tidak stabil, anti kanser, rawatan gangguan membabitkan sihir, dll kesan dengan izinNya. 1 botol RM40.00 sahaja/ 1 peket RM10.00 sahaja [tak termasuk kos pos] Pembayaran ke Maybank; 1646 8700 4480

NATUROPATHY/ HOMOEPATHY

Bagi pengamal homeopathy kami tidak menggunakan perkataan “ubat” kerana homeopathy bukanlah ubat. Lebih sesuai disebut sebagai “remedi” kerana penyediaan remedi homeopathy adalah dari sumber alam semulajadi. Remedi homeopathy boleh dikatakan hampir tidak mempunyai kesan yang bahaya dan tidak ada dos yang boleh menyebabkan keguguran bagi ibu-ibu mengandung atau memberi kesan merbahaya kepada bayi yang dikandung.

NATUROPATHY/ HOMOEPATHY

Penawar Homeopathy digunakan untuk menguatkan ‘Tenaga Hayat’ (Vital Force) supaya dapat melawan penyakit. Dalam sistem perubatan Homeopathy, tumpuan diberi kepada pengembalian keseimbangan Vital Force dan mengembalikannya kepada kekuatan yang optimum. Homeopathy menjangkau jauh sehingga kepada alam rohaniah organisme di dalam rawatan sebarang keadaan sakit atau penyakit. Vital force, sebagaimana yg diistilahkan sebagai ‘Bio-Energy’merupakan kuasa hayat yang menjadi intipati kepada organisme hidup.

NATUROPATHY/ HOMOEPATHY

HOMEOPATHY bersandarkan pada prinsip persamaan; sesuatu yang memberi penyakit juga boleh mengubati penyakit yang sama – iaitu Hukum Kesembuhan Semulajadi. Ia merupakan terapi holistik yang amat berkesan untuk menghilang dan mengikis penyakit yang ada dipelbagai peringkat, iaitu penyakit fikizal, emosional dan mental.

NATUROPATHY/ HOMOEPATHY

Apa yang Dimaksud dengan Naturopati? Doktor naturopati akan menganjurkan pesakitnya untuk melakukan detoksifikasi untuk menghilangkan racun dari dalam tubuh, sebagai ikhtiar/ usaha pencegahan penyakit. Doktor Naturopati juga memberikan perhatian khusus terhadap gaya hidup pesakitnya agar tidak bertentangan dengan prinsip kesihatan seimbang.

RAWATAN AKUPUNTUR

Kaedah ini boleh dikatakan diguna oleh semua masyarakat kuno yang bertamadun awal seperti orang-orang Bunti Afrika, Arab Tigris, Mesir Kuno, India dan China. Namun penghormatan telah diberikan oleh kebanyakan ahli-ahli perubatan kepada China kerana pengalaman jenis ini banyak diguna atau diamalkan oleh rakyat China sejak 4000 tahun yang lampau sehingga hari ini.

:::: Ahlan Bikum ::: Selamat Datang ::: Ke Laman Blog Rasmi SABUN TERAPI ISLAM AL-BAYT [TIB] :::: Syukran dan Terima Kasih :::: Sila isikan Borang Tempahan Online bagi memudahkan Urusan Pengeposan Produk Anda :::: Dealer/ Stokis masih diperlukan .... semua stok always available ...

Terima Kasih ...

Alhamdulillah, segala pujian hanya layak bagiNya jua, selawat dan salam buat junjungan mulia Nabi Junjungan Mulia Muhammad SAW. 


Ucapan terima kasih bagi sahabat-sahabat UIA ana dahulu yang sudi mencuba dan berikhtiar dengan Produk TIB ini. Alhamdulillah, respons oleh sahabat setelah sekali penggunaan Sabun Marigold katanya, baby nya selesa selepas mandian menggunakan sabun berkenaan. In sya Allah akan jadi regular customer katanya ... amien!

Dan semalam, 29 Mei 2013, pasangan suami isteri yang katanya telah menghubungi 3 dealer TIB untuk dapatkan pack 3 in 1 Produk TIB ini. Akhirnya berjanji temu dengan ana di Petronas sebelum Penjara Sg Buloh. Orang pantai Timur juga rupanya. Setelah bersembang dan menceritakan apa yang berkenaan akhirnya si suami meminta isterinya memilih produk yang hendak digunapakai sahaja. Sempat juga memberikan sedikit petua setelah ana melihat bayinya [3 bulan usianya].

In sya Allah bagi yang berhajat dengan produk TIB, dan setelah menelefon dealer dan tiada stok dengan mereka, bolehlah menghubungi ana terus, kalau berdekatan, boleh jer ana hantarkan In Sya Allah, kalau jauh ... maaf lah ana poskan sahaja [tambahan kos pos dikenakan]

Promosi bulan Mei dan Jun 2013 ini ialah : pengeposan FREE dengan pembelian 20 buku ke atas. Sila berhubung dengan Ust Rosdi 016-958 5423

DEALER LIMBANG, SARAWAK


En Zulkarnain 
[Sabun al-Bayt/ Sabun Ros Bidara/ Sabun Nuur Aura al-Bayt [SNAB] /Sabun Resdung/ Sabun Marigold/ Sabun Sireh/ Kasturi Kijang, Putih, Hitam]
Limbang, Sarawak   
Tel : 019-926 2673


Bibi Hismak
[Sabun al-Bayt/ Sabun Ros Bidara/ Sabun Nuur Aura al-Bayt [SNAB] /Sabun Resdung/ Sabun Marigold/ Sabun Sireh/ Kasturi Kijang, Putih, Hitam]
Limbang, Sarawak.
Tel : 019-847 5573

PROMOSI TIB MEI/ JUN 2013

Assalamualaikum wbt ...


Promosi bulan ini [mendapat sambutan yang menggalakkan] ialah FREE POS apabila pembelian melibatkan 20 buku Sabun Produk TIB. Bawah 20 buku, pengeposan adalah ditanggung oleh Pembeli. Jadi rebutlah peluang ini bersama-sama In Sya Allah.

Promosi berakhir 30 Jun 2013 [Ahad].

Produk TIB melibatkan semua jenis Sabun dan Kasturi TIB, details adalah seperti yang berikut:
  1. Sabun al-Bayt
  2. Sabun Ros Bidara
  3. Sabun Belireh
  4. Sabun Nuur Aura al-Bayt
  5. Sabun Sireh
  6. Sabun Resdung
  7. Sabun Marigold
  8. Sabun Lava Gunung Berapi
  9. Sabun RSM [Pack 3 in 1]
  10. Kasturi Puith/ Hitam dan Kijang
  11. Wangian Gaharu TIB
  12. Aroma Terapi AKRINE
  13. Buku Jin Undercover
  14. Buku Kaedah Merawat Santau 

Pengedar Produk TIB di Sg Besar/ Sabak Bernam, Selangor


Yang berhajat bolehlah menghubungi beliau :

Ustaz Zulhakim/ Puan Rosnida
[Sabun al-Bayt/ Sabun Belireh/ Sabun Nuur Aura al-Bayt/ Sabun Resdung/ Sabun Sireh/ Sabun Marigold]
Sungai Besar, Sabak Bernam
Tel : 013-6158781

Stokis Produk TIB di Lahad Datu, Sabah

Assalamualaikum wbt ...

Bagi yang berhajat dengan Sabun atau Produk TIB di Lahad Datu, Sabah, bolehlah berhubung dengan En. Jamal dan Pn. Hamidah pada talian 014-6709926 dan 016-8456008. Alhamdulillah semua Produk TIB ada dengan stokis berkenaan.

Antara produknya ialah:
  1. Sabun alBayt
  2. Sabun Belireh
  3. Sabun Ros Bidara
  4. Sabun Nuur Aura alBayt
  5. Sabun Sireh
  6. Sabun Resdung
  7. Sabun Marigold

Dengan IzinNya Jua


Alhamdulillah diberitakan kepada ana akan testimoni pengguna Produk TIB. Alhamdulillah selepas menggunakan Sabun Nuur Aura al-Bayt dan tambahan Sabun al-Bayt, dengan izinNya jua, mendapat jodoh. Terus akad nikah katanya, tak perlu bertunang hehehe.

Itulah antara testimoni terbaik dalam ikhtiar pemulihan jodoh, jika dahulunya adalah yang komen adakah dengan hanya menggunakan Sabun sahaja, boleh dapat jodoh? Jawapan ana yang faqir ni, semua dengan izinNya jua, itulah pesanan ana ... jangan berantung pada Sabun, tetapi kita berusaha ... berikhtiar ... lepas tue baharulah bertawakkal padanya.

Alhamdulillah jua, pengguna Sabun Ros Bidara juga memberikan komen positif sangat-sangat, selesai membuat mandian, terasa akan kesegarannya, almaklumlah, disertakan dengan aroma Ros... membangkitkan aroma positif badan pengguna in sya Allah ...

Yang berminat boleh membuat tempahan dengan mana-mana dealer TIB. Saya sedang melakukan pemutihan senarai dealer yang tak aktif lebih daripada 4 bulan, nama anda akan dibuang [delete], itu antara syarat awal nak menjadi dealer TIB.

PENGEDAR TERKINI : PUTRAJAYA





Bagi yang berhajat, boleh berurusan dengan Pengedar Terapi Islam al-Bayt [TIB] :


Mohd Supian / Pn Rahayu
Presint 8, Putrajaya
[Sabun al-Bayt/ Sabun Ros Bidara/ Sabun Belireh/ Sabun Nuur Aura al-Bayt/ Sabun Sireh/ Sabun Resdung/ Sabun Marigold/ Kasturi TIB]
Tel : 019-7535371/ 012-5581978

AKHIRNYA DIA MENDAPAT JODOH

Alhamdulillah, diberikan berita gembira oleh seorang pengguna Produk TIB dalam urusan mencari jodohnya. Bakal bertunang pada Ahad ini... 19 Mei 2013. 

Asalnya ibunya yang meminta ana poskan beberapa buku Sabun Nuur Aura al-Bayt dan Sabun al-Bayt untuk ikhtiar rawatan dan pemulihan jodoh anak gadisnya. Sebelum ini ana ada tuliskan bahawa, setiap hari ada sahaja orang bertanyakan tentang anaknya itu [anak gadislah].

Semuanya dengan izinNya jua, TIB hanya berikhtiar dalam membantu mereka yang memerlukan sahaja. Alhamdulillah, moga jodohnya berkekalan selamanya In sya Allah. Itulah berita yang amat menggembirakan TIB apatah lagi si empunya badankan ...

Info Sabun Nuur Aura al-Bayt ialah di ekstrak daripada 7 jenis bungaan yang kebiasaannya digunakan dalam ikhtiar pemulihan jodoh anak-anak gadis Melayu kita, namun yang bukan Melayu pun tiada masalah jika hendak berikhtiar.

Harganya ialah RM29.90 bagi Semenanjung dan RM30.90 bagi Sabah Sarawak Labuan.

PANDUAN BAGI RAWATAN KULIT BERSISIK

ASSALAMUALAIKUM WBT

Sedikit panduan cara penggunaan bagi ikhtiar rawatan Kulit Bersisik. Ingat yer tuan/ puan/ cik, konsep Sabun TIB adalah Terapi Mandian, kita ikhtiar dan memohon padanya, akan kesembuhan. 1 lagi perkara utama ialah, menggunakan herba alam semulajadi ini, jangan kita harapkan kesembuhan dengan pantas dan cepat.

Antara langkah langkah penggunaan bagi ikhtiar di atas ialah :
  1. Elakkan bercampur dengan jenis mandian lain sepanjnag penggunaan Produki TIB.
  2. Perapkan atau lamakan buih di badan @ tempat yang bermasalah kemudian bahari bilas.
  3. Jika ada apa-apa tindak balas, mohon bersabar kerana maybe itulah tanda-tanda helaing crisis. Ingat healing crisis tidak sama seseorang itu dengan yang lain.
  4. Penggunaan Sabun TIB dinasihatkan dalam tempoh masa yang panjang In sya Allah.
Tuan puan boleh dapatkan mana-mana Produk TIB dengan Pengedar TIB di seluruh Malaysia. Dan digalakkan mana-mana yang berminat untuk menjadi salah seorang tenaga pengedar Produk TIB. Sila berhubung dengan Ust Rosdi 016-958 5423

PAUTAN WEB TIB


ALHAMDULILLAH, TIB berusaha memberikan persembahan yang terbaik dalam memudahkan pembeli atau pengguna membuat tempahan Produk TIB.

Langkah pertama sekarang, TIB membina laman web TIB iaitu www.terapialbayt.my, yang mana akan dimasukkan nanti pembelian secara online. Email berkaitan tempahan khusus jugak akan diwujudkan, dalam proses ... Bagi memudahkan tuan/ puan pada masa akan datang. In sya Allah.

Selamat mengundi pada semua warga Malaysia. Buatlah pilihan yang tepat yang mana kita tidak akan dipersoalkan di sana nanti ...


PROMOSI PRU 13

BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM.

Sempena PRU 13 ini, ana offer kan 7 jenis Produk Sabun TIB yang berharga RM104.90 [including pos] kini selama seminggu ana offerkan RM99.00 sahaja termasuk pos. [promosi : 1/5/2013 - 7/5/2013 sahaja]

7 jenis Sabun TIB ini ialah :
  1. Sabun al-Bayt
  2. Sabun Ros Bidara
  3. Sabun Nuur Aura al-Bayt [SNAB]
  4. Sabun Marigold
  5. Sabun Sireh
  6. Sabun Resdung.

Cara pembayaran:
Maybank : 164 687 004 480
Muhamad Rosdi bin Abdullah

Selesai pembayaran SMS nama dan alamat penuh penghantaran ke 016-958 5423

Bagi yang berhajat ingin membaca testimoni pengguna Sabun TIB, sila klik pada Testimoni pada link yang diberikan di atas blog ini. In sya Allah.

Dan digalakkan mengisi borang tempahan online pada ruangan atas blog ini bagi memduahkan saya mendapatkan details tuan/puan berkait pengeposan. Pos adalah menggunakan Pos Laju In Sya Allah.

CARA PEMBELIAN

1- Sila isi borang tempahan online di SINI.
2- Whats App / Telegram 016-958 5423 unt pertanyaan stok [stok memang sentiasa ada]
3- Caj pos RM7.00 - semenanjung dan RM10 - Sabah Sarawak Labuan
4- Hari pengeposan biasanya Isnin dan Khamis serta Sabtu
5- Produk lain sila sertakan Kos Pos, kecuali Homoepathy [dengan pembelian RM100 ke atas] shj tidak memerlukan Kos Pos.

PerBankkan:
Maybank : 1646 8700 4480
CIMB : 7603 1998 19

Whats App/ SMS:
1- Nama penuh
2- Alamat Penuh
3- Emel/ No HP diperlukan.

Sila masukkan emel ketika membuat pembayaran online iaitu produkalbayt@gmail.com