:::: Ahlan Bikum ::: Selamat Datang ::: Ke Laman Blog Rasmi SABUN TERAPI ISLAM AL-BAYT [TIB] :::: Syukran dan Terima Kasih :::: Sila isikan Borang Tempahan Online bagi memudahkan Urusan Pengeposan Produk Anda :::: Dealer/ Stokis masih diperlukan .... semua stok always available ...

Sabun-sabun Terapi

Semua ini adalah usaha-usaha kita dalam mencari kesembuhan dari sisiNya. Untuk apa? Supaya kita mampu berusaha memberikan nilai tambah dalam ibadah kita padaNya. Kita mahukan ibadah dengan sempurna untukNya yang mana hakikatnya untuk kita di akhirat nanti. Jadi semuanya berkonsepkan DOA padaNya.

Boleh berhubung dengan Ustaz Rosdi untuk keterangan lanjut. Atau whats App ke 018-245 3824/ Telegram 016-958 5423/ emel : produkalbayt@gmail.com.

DOA ialah pengharapan seseorang untuk mendapatkan kebaikan daripada Allah s.w.t dengan memohon secara langsung kepada-Nya. Setiap individu ada mempunyai keperluan dan keinginan masing-masing sama ada secara positif atau negatif, kerana mereka terpaksa menghadapi pelbagai ragam hidup, yang berupa cabaran, halangan, dugaan dan lain-lain. Justeru mereka berdoa kepada Allah s.w.t memohon limpah perkenan dan rahmat-Nya supaya hajat mereka terkabul.
Kita disyariatkan berdoa untuk kebaikan diri, keluarga, sahabat, sesama Islam hatta kepada bukan Islam sekalipun supaya mereka diberi taufik dan hidayah oleh Allah s.w.t.
Allah s.w.t menyuruh setiap muslim berdoa dan memohon restu daripada-Nya. Allah s.w.t berjanji memperkenankan permohonan yang diminta oleh mereka.
Imam Ahmad meriwayatkan, daripada al-Nu'man ibn Basyir, bahawa Rasulullah s.a.w. telah bersabda: ''Sesungguhnya doa itu adalah ibadat.''
Manakala at-Tirmizi pula meriwayatkan, daripada Salman al-Farisi bahawa Rasulullah s.a.w. bersabda yang bermaksud: ''Qada' Allah tidak dapat dihapuskan melainkan dengan doa dan umur seseorang itu tidak bertambah melainkan dengan melakukan kebaikan.''
Begitu juga al-Bazzar, at-Tabrani dan al-Hakim ada meriwayatkan, daripada Aisyah bahawa Rasulullah s.a.w bersabda yang bermaksud, ''Persediaan dan berhati-hati tidak mampu untuk mengatasi takdir Allah, manakala doa berguna untuk mengatasi apa yang ditakdir dan apa yang akan dilaksanakan, sesungguhnya ujian Allah akan diturunkan dan akan berjumpa dengan doa yang telah diminta, lalu kedua-dua saling bertarung sehingga hari Kiamat.''
Daripada hadis-hadis di atas, jelas menerangkan peranan doa dalam Islam. Ia disyariatkan supaya orang Islam melakukannya dalam kehidupan harian mereka. Kehidupan di dunia ini penuh dengan pertarungan dan pertentangan di antara kebaikan dan keburukan.

© Utusan Melayu (M) Bhd 

0 pengunjung budiman:

Catat Ulasan

CARA PEMBELIAN

1- Sila isi borang tempahan online di SINI.
2- Whats App / Telegram 016-958 5423 unt pertanyaan stok [stok memang sentiasa ada]
3- Caj pos RM7.30 - semenanjung dan RM12.00 - Sabah Sarawak Labuan
4- Hari pengeposan biasanya Isnin dan Khamis serta Sabtu
5- Produk lain sila sertakan Kos Pos, kecuali Homoepathy [dengan pembelian RM100 ke atas] shj tidak memerlukan Kos Pos.

PerBankkan:
Maybank : 1646 8700 4480
CIMB : 7603 1998 19

Whats App/ SMS:
1- Nama penuh
2- Alamat Penuh
3- Emel/ No HP diperlukan.

Sila masukkan emel ketika membuat pembayaran online iaitu produkalbayt@gmail.com