AHLAN BIKUM/ SELAMAT DATANG

Produk Ikhtiar Rawatan Berkaitan Masalah Gangguan Makhluk Halus dan Penyakit Fizikal. Hakikatnya kita berikhtiar dan DIA jua menyembuhkan. Pertanyaan/ Tempahan : Ust Rosdi 016-958 5423/ 018-245 3824; email: terapialbayt@gmail.com.

SABUN AL-BAYT; SABUN BELIREH

Ikhtiar Rawatan Masalah Gangguan Makhluk Halus dan Masalah Kulit Sensitif menggunakan Sabun al-Bayt dan Masalah kebotakan Kecil, Rambut Gugur, Bau badan/ Ketiak menggunakan Sabun Belireh. RM15.00 [Semenanjung] RM16.00 [Sabah/ Sarawak/ Labuan] sahaja seunit.

SABUN RESDUNG SIREH MARIGOLD

Sabun Hand Made; ikhtiar Rawatan Resdung, Kewanitaan, Kelemumur; Ketiak Berbau; Badan Berbau; Masalah Ekzema/ Psoarisis, Insya Allah dengan izinNya jua. RM8.00 sahaja seunit.

KAPSUL BUAH TUNJUK LANGIT; KAPSUL BIJI APRIKOT; KAPSUL MINYAK ZAITON

Buah Tunjuk Langit ikhtiar Rawatan Masalah Kencing manis/ Darah Tinggi/ Buasir Berdarah; Biji Aprikot yang mengandungi Vitamin B17 merawat masalah kanser; dan Minyak Zaiton ikhtiar bagi masalah kolestrol, sembelit, period tidak stabil... Insya Allah.

PRODUK SAFFRON, PIL PERAPAT DAN SPRAY RESDUNG

Saffron adalah herba termahal di dunia dan khasiatnya menakjubkan; Pil Perapat adalah adunan herba-herba tradisional seperti Kacip Fatimah, Manjakani dan Akar Serapat; Spray Resdung adalah gabungan herba-herba pilihan dalam ikhtiar rawatan resdung/ sinus. Insya Allah membantu dengan izinNya jua!

MINYAK ZAITON/ OLIVE OIL

Khasiat Minyak Zaitun Extra Virgin antaranya membantu merawat masalah kolestrol, period tidak stabil, anti kanser, rawatan gangguan membabitkan sihir, dll kesan dengan izinNya. 1 botol RM40.00 sahaja/ 1 peket RM10.00 sahaja [tak termasuk kos pos] Pembayaran ke Maybank; 1646 8700 4480

NATUROPATHY/ HOMOEPATHY

Bagi pengamal homeopathy kami tidak menggunakan perkataan “ubat” kerana homeopathy bukanlah ubat. Lebih sesuai disebut sebagai “remedi” kerana penyediaan remedi homeopathy adalah dari sumber alam semulajadi. Remedi homeopathy boleh dikatakan hampir tidak mempunyai kesan yang bahaya dan tidak ada dos yang boleh menyebabkan keguguran bagi ibu-ibu mengandung atau memberi kesan merbahaya kepada bayi yang dikandung.

NATUROPATHY/ HOMOEPATHY

Penawar Homeopathy digunakan untuk menguatkan ‘Tenaga Hayat’ (Vital Force) supaya dapat melawan penyakit. Dalam sistem perubatan Homeopathy, tumpuan diberi kepada pengembalian keseimbangan Vital Force dan mengembalikannya kepada kekuatan yang optimum. Homeopathy menjangkau jauh sehingga kepada alam rohaniah organisme di dalam rawatan sebarang keadaan sakit atau penyakit. Vital force, sebagaimana yg diistilahkan sebagai ‘Bio-Energy’merupakan kuasa hayat yang menjadi intipati kepada organisme hidup.

NATUROPATHY/ HOMOEPATHY

HOMEOPATHY bersandarkan pada prinsip persamaan; sesuatu yang memberi penyakit juga boleh mengubati penyakit yang sama – iaitu Hukum Kesembuhan Semulajadi. Ia merupakan terapi holistik yang amat berkesan untuk menghilang dan mengikis penyakit yang ada dipelbagai peringkat, iaitu penyakit fikizal, emosional dan mental.

NATUROPATHY/ HOMOEPATHY

Apa yang Dimaksud dengan Naturopati? Doktor naturopati akan menganjurkan pesakitnya untuk melakukan detoksifikasi untuk menghilangkan racun dari dalam tubuh, sebagai ikhtiar/ usaha pencegahan penyakit. Doktor Naturopati juga memberikan perhatian khusus terhadap gaya hidup pesakitnya agar tidak bertentangan dengan prinsip kesihatan seimbang.

RAWATAN AKUPUNTUR

Kaedah ini boleh dikatakan diguna oleh semua masyarakat kuno yang bertamadun awal seperti orang-orang Bunti Afrika, Arab Tigris, Mesir Kuno, India dan China. Namun penghormatan telah diberikan oleh kebanyakan ahli-ahli perubatan kepada China kerana pengalaman jenis ini banyak diguna atau diamalkan oleh rakyat China sejak 4000 tahun yang lampau sehingga hari ini.

:::: Ahlan Bikum ::: Selamat Datang ::: Ke Laman Blog Rasmi SABUN TERAPI ISLAM AL-BAYT [TIB] :::: Syukran dan Terima Kasih :::: Sila isikan Borang Tempahan Online bagi memudahkan Urusan Pengeposan Produk Anda :::: Dealer/ Stokis masih diperlukan .... semua stok always available ...

Sabun HomeMade al-Bayt

Alhamdulillah, Pengurusan Terapi Islam al-Bayt kini mengorak langkah dengan memperkenalkan Sabun Homemade. Alhamdulillah, kebaikannya, ianya fresh dari dapur, dibuat dengan tempahan awal, dalam masa 2 -3 hari produk akan diposkan [mengikut kuantiti oder].

Saya juga membenarkan pihak tuan/ puan unt rebranding sabun Homemade ini dengan jumlah-jumlah tertentu [emel: produkalbayt@gmail.com] atau gubungi 018-245 3824 [SMS/ Telefon sahaja]. Whats App 016-958 5423 - Ust Rosdi

Antara yang boleh dibuat:

  1. Sabun Sireh
  2. Sabun Kulit Kayu Manis
  3. Sabun Bunga Cengkih
  4. Sabun Daun Gelenggang
  5. Sabun Daun Mambu
  6. Sabun Aura
  7. Dan lain-lain sabun berdasarkan permintaan.


INGAT!!!
Semua Sabun Homemade adalah berkonsepkan PRE Oder iaitu semua tempahan dengan bayaran penuh. Dalam masa 3 hari akan diposkan produk tuan/ puan. Semua tempahan dibank in kan di CIMB 7603199819 - Muhamad Rosdi bin Abdullah.

Sabun Tomato


Adalah dinasihatkan kepada semua pengguna yang menggunakan Sabun Homemade Facial untuk nt-resdung [Sabun KKM] mahupun untuk kelembapan dan sebagainya, sila gunakan cara-cara di bawah:
  1. Buihkan sabun dengan air di tangan.
  2. Sapukan pada wajah dan buat pusingan mengikut pusingan tawaf.
  3. Buihkan sekurang-kurangnya 5 minit.
  4. Bilas dengan air sebersih-bersihnya.
Insya Allah mujarab. Alhamdulillah, sambutan Sabun Homemade sangat-sangat memberangsangkan. Terima kasih pada yang menggunakannya.

SABUN AL-BAYT

Alhamdulillah, jenama sabun al-Bayt memang terbukti berkesan dengan izinNya. Banyak testimoni yang hebat berlaku. Alhamdulillah ianya membantu pesakit-pesakit yang sudah lama terkena gangguan makhluk halus mahupun masalah fizikal seperti masalah kulit/ sensitif.

Namun kena selalu/ berterusan menggunakannya, jangan harpakan keajaiban berlaku. Semua ikhtiar.

Terbaharu, seorang Hajjah yang memang ada gangguan, selalu menggunakan Sabun al-Bayt sebagai basuhan wajahnya, usai dicuci, dia membaca alQuraan, dan ketika itu dia akan sendawa dan nak muntah [asbab gangguan mungkin keluar] selepas itu dia akan sihat segar dan ceria.

Yang berhajat boleh PM saya di 018-245 3824 [Ust Rosdi], atau mana-mana dealer yang berdekatan. Rujuk senarai dealer yang ada pada blog ini. Semua perbankkan ke CIMB 7603199819, emel : produkalbayt@gmail.com

Penggunaan Sabun Homemade Facial

Assalamualaikum wbt.

Adalah dinasihatkan kepada semua pengguna yang menggunakan Sabun Homemade Facial untuk nt-resdung mahupun unt kelembapan dan sebagainya, sila gunakan cara-cara di bawah:
  1. Buihkan sabun dengan air di tangan.
  2. Sapukan pada wajah dan buat pusingan mengikut pusingan tawaf.
  3. Buihkan sekurang-kurangnya 5 minit.
  4. Bilas dengan air sebersih-bersihnya.

Insya Allah mujarab. Alhamdulillah, sambutan Sabun Homemade sangat-sangat memberangsangkan. Terima kasih pada yang menggunakannya.

Sabun Daun Gelenggang

Daun gelenggang merupakan tumbuhan ubatan untuk penyakit kulit seperti kurap dan panau yang mujarab. Alhamdulillah, saya permudahkan urusan tuan/ puanyang berhajat dengan penyediaan Sabun Homemade Daun Gelenggang. Khasiatnyan sama sahaja. Ianya berkaitan kulit. Untuk rawatan kurap/ panau/ ekzema insya Allah. Tiada salah kita berusaha.

Yang berhajat boleh PM saya di 018-245 3824 [Ust Rosdi] atau emelkan ke produkalbayt@gmail.com. Sebuku hanya RM15.00 (harga pengenalan) sahaja.

Antara kaedah tradisional ialah: Caranya: 
  1. Daun gelenggang dilumatkan tanpa air. 
  2. Campurkan sedikit minyak tanah (setitik) ke dalamnya. 
  3. Campuran ini dilumurkan pada tempat yang terkena kurap. 
  4. Lakukan beberapa kali hingga kurap hilang. 
  5. Pesakit akan merasa sedikit pedih.selain itu ia juga boleh menjadi penawar kepada sengatan serangga dan eczema.Ini untuk kegunaan luaran sahaja. 

Untuk masalah sembelit, satu sudu teh air rebusan daunnya boleh diambil sebagai julap. Akar gelenggang boleh digunakan untuk mengatasi masalah uterus (rahim).Air rebusan daunnya juga dijadikan ubat cacing, penawar sawan, resdung, bengkak saluran nafas, Di sesetengah negara Amerika Selatan, air rebusan akarnya dan akar alamanda digunakan untuk merawat penyakit malaria. Daun gelenggang segar juga di petik dan dikeringkan. Setelah daun daun gelenggang dikeringkan secara jemuran semulajadi, ia akan di salaikan diatas bara api, untuk menimbulkan rasa dan aroma, daun daun yang telah disalai di simpan untuk di minum sebagai teh, yang dikenali sebagai teh Sulok oleh orang Sarawak. Rasanya ringan dan baik sebagai minuman melawaskan kencing (diuretic), menurunkan kolestrol darah (blood cholesterol) dan membersihkan perut.

SABUN HOMEMADE TIB

Alhamdulillah, sambutan yang sangat baik dari semua pengguna. Sabun homemade dari Pengurusan Terapi Islam al-Bayt [TIB]. Bolehlah membuat Pre-Oder dengan Whats App/ SMS ke Ust Rosdi 018-245 3824

Semua Sabun Homemade dibuat selepas tuan/puan membuat pembayaran sepenuhnya. Demi menjaga kualiti produk-produk, jadi kami buat selepas mendapat oder sahaja.

Selain itu, sabun-sabun HADIAH Hari Guru dan majlis-majlis lain pun saya menerima tempahan. Sebagai door gift dan lain-lain function [menggantikan potpouri lah macam tu].

CARA PEMBELIAN

1- Sila isi borang tempahan online di SINI.
2- Whats App / Telegram 016-958 5423 unt pertanyaan stok [stok memang sentiasa ada]
3- Caj pos RM7.30 - semenanjung dan RM12.00 - Sabah Sarawak Labuan
4- Hari pengeposan biasanya Isnin dan Khamis serta Sabtu
5- Produk lain sila sertakan Kos Pos, kecuali Homoepathy [dengan pembelian RM100 ke atas] shj tidak memerlukan Kos Pos.

PerBankkan:
Maybank : 1646 8700 4480
CIMB : 7603 1998 19

Whats App/ SMS:
1- Nama penuh
2- Alamat Penuh
3- Emel/ No HP diperlukan.

Sila masukkan emel ketika membuat pembayaran online iaitu produkalbayt@gmail.com